Stoppen met Roken Bijscholing


logo Aesculaap en GHa

Geaccrediteerde Masterclasses, vernieuwing in het vak!
Rationeel Emotieve Vaardigheden
bij het Stoppen Met Roken

Help je cliënten bij hun denken en voelen naar een rookvrij leven
Eéndaagse workshop op


Dinsdag 29 oktober 2019, 13 - 20 uur, omgeving Venlo

Maandag  23 maart 2020, 13 - 20 uur, omgeving Bergen op Zoom

Maandag 7 september 2020, 13 - 20 uur, omgeving Drachten

Maandag 26 oktober 2020, 13 - 20 uur, omgeving Hilversum

Loop je als coach, tijdens je Stoppen met Roken begeleiding, tegen gedachten aan bij je cliënten die hen hinderen om hun doel te bereiken?
Bijvoorbeeld: “Het lukt me nooit!”, “Als ik stop ben ik zo’n bitch dat mijn omgeving mij vraagt om weer te gaan roken.” Of verstoren gevoelens van bijvoorbeeld gebrek aan zelfredzaamheid, hun succesvol stoppen?

Door middel van Rationeel Emotieve Vaardigheden, een van de belangrijkste bouwstenen van de cognitieve gedragstherapie, leer je deze blokkerende hersenspinsels om te zetten in helpende zelfspraak. En koppel je die aan gevoelens van bekwaamheid. Daardoor voelen stoppers zich bevrijd en hoopvoller en worden succesvoller.

Je oefent deze methodiek eerst intensief voordat je hem toepast bij gesimuleerde rookstoppers. We bespreken de mogelijkheden van verankeren van positieve gevoelens tijdens het Stoppen met Roken stappenplan en passen dit toe.
Al het materiaal voor je eigen begeleidingen, krijg je na afloop meteen mee. Je ontvangt tevens een 15-delige oefenprogramma om in praktijk mee van start te gaan.

De workshop wordt opgevolgd door tweewekelijkse e-mails die je verder ondersteunen bij het in praktijk brengen van wat je leerde. Er is ook de mogelijkheid om vertrouwelijk met de andere deelnemers en de trainers te bloggen en waardevolle ervaringen uit te wisselen.

Agenda

 • Hinderende gedachten bij rookstoppers herkennen en scherp stellen
 • Hinderende gedachten veranderen in helpende zelfspraak
 • Combineren van helpende zelfspraak met ondersteunende gemoedstoestand d.m.v. ontspannings- en verbeeldingsoefeningen
 • Verankeren van helpende gedachten en ondersteunende gemoedstoestand
 • Toepassen in de Stoppen met Roken coaching

Leren door doen: je zal minstens twee derde van de tijd zelf oefenen. Je zal verrijkt en geënthousiasmeerd in praktijk aan de slag gaan.

Doelgroep: ervaren Stoppen met Roken begeleiders

 • Huisartsen
 • Praktijkondersteuners
 • Verpleegkundigen
 • Doktersassistenten
 • Verloskundigen

Grijp deze kans om je succesratio bij Stoppen met Roken begeleidingen te verhogen!
Schrijf je hieronder snel in voor de workshop. We houden ons strikt aan een maximum van 14 deelnemers. Indien er nog vrije plaatsen zijn, kan je inschrijven tot ongeveer één week voor de training.

Reacties van deelnemers

Over de workshop:

 • “Gisteren ben ik direct aan de slag gegaan met het geleerde… Het gesprek verliep gemakkelijker dan eerdere, vergelijkbare, gesprekken. Super!” (Rita, POH)
 • “Eindelijk praktische handvaten!” (Rianne, POH)
 • “Hiermee kan ik losser komen van protocollen; mijn behandelplan werd een riedeltje. Dit had ik nodig.” (Tieke, praktijkverpleegkundige)

Over de tweewekelijkse e-mails

 • “Hallo Linda en Geert, Jullie beiden bedankt voor je feedback!! Ik ben blij dat ik met iemand kan sparren over dit soort patiënten! Groeten, Irma” (praktijkondersteuner)
 • Reeds de dag na de workshop met de toepassing ervan gestart: “Het was leuk om te merken hoe normaal de patiënt het vond om op deze manier iets te formuleren en het kaartje mee te krijgen. Dus positief gevoel voor mij.” (Trix, longverpleegkundige)
 • “Ik print elke Training Trigger uit en herlees hem nog eens net voordat ik een consult heb waarin ik denk de passende vaardigheid te kunnen inzetten. Zeker nuttig!”(Petra, verpleegkundig coördinator hartrevalidatie)

 

Accreditering

 • Kwaliteitsregister Stoppen met Roken: 6 geaccrediteerde punten
 • NVvPO: 6 geaccrediteerde punten

U ontvangt tevens een bewijs van deelname.

Wie zijn je begeleiders?

Als experts hebben we elkaar gevonden in de synergie van elkaars kennis en kunde, het beste uit twee werelden hebben we samengevoegd tot een unieke en pragmatische bijscholing.

 • Linda de Boer-Hendriks is gekwalificeerd SmR begeleider. Als zelfstandig ondernemend medisch assistente werkt zij samen met onder andere artsen, specialisten, professionals en zorgorganisaties, in wetenschappelijk onderzoek tot en met praktijk.
  Linda heeft zich toegelegd op mensen brengen naar een gezonde leefstijl. Trainingen in motiverende gespreksvoering en cognitieve gedragsverandering leggen de basis voor de toegepaste begeleiding bij Stoppen Met Roken. Effecten zijn een significant hoger slagingspercentage rookvrije deelnemers. www.aesculaap-ma.nl
 • Geert Haentjens is doctor in de psychologie en is tevens opgeleid als gedragstherapeut.
  Voor het LHV, de Landelijke Huisartsen Vereniging, begeleidt hij met veel succes de workshop “Rationeel Emotieve Training voor Huisartsen”. Ook voor de NVDA, de Nederlandse Vereniging voor Doktersassistenten, voert hij succesrijk de workshop Rationeel Emotieve Training uit.

Je investering: € 300,00 exclusief BTW (€ 363,00 inclusief BTW) voor deelname, broodjesmaaltijd, hand-out, materiaal voor toepassing, 15-delig oefenprogramma en 6 tweewekelijkse e-mails met vertrouwelijke blog.

Inschrijven voor de workshop

Inschrijven voor de workshop

Je wilt op de hoogte gehouden worden

Bovenstaande datum of locatie komt niet gelegen maar je bent wel geïnteresseerd?
Je kan je hieronder inschrijven. We houden je dan vrijblijvend op de hoogte van komende workshops.

Inschrijven op de mailing lijst

 

picture geert

" Al je ideeën die niet werken, zijn opstapjes naar dat ene idee dat wel werkt. "Succes is nooit af, mislukking is nooit fataal: het is de moed die telt om verder te gaan."

All of your ideas that don’t work are simply stepping stones on your way to the one idea that does.“Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.”
Winston Churchill "
Powered by VividNight